loader image

Laser Υψηλής Ισχύος

Η τεχνολογία των laser υψηλής ισχύος αποτελεί παγκόσμια καινοτομία στον χώρο των θεραπευτικών laser εξαιτίας της μοναδικής ικανότητας του φωτεινού παλμού να εισχωρεί σε μεγάλο εστιακό βάθος των ιστών, μεταβιβάζοντας με ασφάλεια μεγάλυτερες ποσότητες ενέργειας σε σχέση με τα συμβατικά ¨ψυχρα¨ laser (LLLT). ‘Οπως και το φως του ηλίου έτσι και το laser εκπέμπει σε διάφορες κυματομορφές που επιλέγουμε ανάλογα με το βάθος του ιστού που στοχεύουμε να θεραπεύσουμε στην εκάστοτε πάθηση.

 • Mήκος κύματος στα 600nm
  Σε αυτήν την περίπτωση η μελανίνη στο δέρμα μας απορροφά πολύ καλά την ακτινοβολία των 660nm, εξασφαλίζοντας ότι μια μεγάλη δόση ενέργειας θα παραδοθεί στους επιφανειακούς ιστούς. Δεδομένου ότι το φως μπορεί να αναστείλλει τη δημιουργία των διαφόρων βακτηρίων και να προωθήσει την ανάπτυξη νέων κυττάρων, η θεραπεία με αυτό το laser έχει απίστευτα αποτελέσματα στην επούλωση των πληγών και την αναγέννηση νέων ιστών.

 

 • Mήκος κύματος στα 800nm
  Το τερματικό ένζυμο στην αναπνευστική αλυσίδα είναι η οξειδάση του κυτοχρώματος c, το οποίο καθορίζει το πόσο αποτελεσματικά το κύτταρο μετατρέπει το μοριακό οξυγόνο σε ΑΤΡ. Η υψηλότερη δυνατή απορρόφηση αυτού του ενζύμου είναι στα 800 nm όπου με την απορρόφηση των φωτονίων επιταχύνεται η διαδικασία παραγωγής ΑΤΡ.

 

 • Mήκος κύματος στα 905nm
  Το οξυγόνο απελευθερώνεται με διαφορετικούς ρυθμούς από το αίμα. Όσο πιο γρήγορα συμβεί αυτό, τόσο περισσότερα καύσιμα θα έχει το κύτταρο ώστε να φέρει εις πέρας όλες τις φυσικές διεργασίες επούλωσης του. Αυτό το μήκος κύματος απορροφάται εν μέρει από την αιμοσφαιρίνη, το νερό και τη μελανίνη μέσω του κυτοχρώματος. Όσο περισσότερο απορροφάται αυτή η ακτινοβολία, τόσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα του οξυγόνου που είναι διαθέσιμη στα κύτταρα.

 

 • Mήκος κύματος στα 970nm
  Το αίμα είναι το κύριο σύστημα μεταφοράς που φέρνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά καθώς και οξυγόνο στο κύτταρο. Το νερό στον οργανισμό μας απορροφά πολύ καλά αυτό το μήκος κύματος, έχοντας σαν αποτέλεσμα την μετατροπή της παρεχόμενης ενέργειας σε θερμότητα. Έτσι λοιπόν σε εντοπισμένα hot spots, στους εν τω βάθει ιστούς, δημιουργούνται διαβαθμίσεις της θερμοκρασίας σε κυτταρικό επίπεδο οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να διεγείρουν την τοπική μικρο-κυκλοφορία, φέρνοντας έτσι περισσότερο καύσιμο οξυγόνου στα κύτταρα!

 

 • Μήκος κύματος στα 1064nm
  Το μεγαλύτερο σε βάθος διείσδησης μήκος κύματος το οποίο απορροφάται από το νερό του αίματος και προσφέρει ένα από τα μεγαλύτερα θερμικά αποτελέσματα σε σχέση με τις υπολοιπές κυματομορφές και κατά συνέπεια αυξημένη κυκλοφορία του αίματος.

 

Δράση
Το θεραπευτικό laser:

 • Διαθέτει αποιδηματική – αντιφλεγμονώδη δράση
 • Προκαλεί τόνωση της σύνθεσης του κολλαγόνου και των πρωτεϊνών στα κύτταρα του δέρματος
 • Διαθέτει αναλγητική δράση, λόγω της επιρροής στη σύνθεση της ενδορφίνης
 • Προκαλεί αύξηση της αντοχής των νευρικών κυττάρων

Ενδείξεις
Η χρήση του θεραπευτικού laser ενδείκνυται για τις παρακάτω περιπτώσεις:

 • Επούλωση τραυμάτων, αντιμετώπιση κατακλίσεων ή έλκη διαβητικά, αγγειακά κ.α.
 • Τραυματισμούς μαλακών μορίων, (φλεγμονές, μυϊκές θλάσεις, σύνδρομο υπέρχρησης, μυϊκούς σπασμούς, συνδεσμικές κακώσεις, τενοντίτιδες κ.α.)
 • Ανακούφιση από τον πόνο, ιδιαίτερα στην οξεία φάση
 • Αρθρίτιδες
 • Οσφυαλγίες,ισχιαλγίες, αυχενικό σύνδρομο, νευραλγία, πάρεση  νεύρου κ.ά.

Η συγκεκριμένη θεραπεία δεν πονάει. Είναι σημαντικό κανείς να γνωρίζει ότι σε διάστημα 6-24 ώρες μετά τη θεραπεία μπορεί να έχουμε αύξηση του πόνου στην επίμαχη περιοχή. Αυτό συνήθως συμβαίνει λόγω του ότι το φως του laser έθεσε σε λειτουργία μηχανισμούς επιδιόρθωσης της πάθησης εσωτερικά, και συμβαίνει με όλους τους ασθενείς των οποίων τα προβλήματα είναι χρόνια. Ωστόσο, η αίσθηση του πόνου συνήθως είναι παροδική και υποχωρεί μετά από μερικές ώρες.

Scroll to Top